Wien

Att ta sig till/från flygplatsen


Till vänster ca 30 meter efter tullfiltret så finns det flera olika taxifirmor som håller till vid olika diskar. Där beställer du taxi och betalar. Då är det fasta priser och fina bilar med välklädda chaufförer. Ofta svarta mercor och kostymklädd chaufför. Pris in till city ca 35 euro och tar ca 25 min. I rusningstrafik lägg på 15 min till.  När du betalt så står chauffören bredvid och visar dig till bilen. 

Finns även en taxikö utanför men ej provat denna. 

Finns oxå tåg in till city. Men har ej ännu provat så vet inga priser eller tider

 

Att äta/dricka


På en klassisk gammal österikisk krog kan du få en wienerschnitzel modell större med potatissallad från ca 12 euro. Ölen kostar ca 30-40 kr. 

 

Att se/göra 

Besök Pratern. Det stora nöjesfältet. Ligger ca 30 min promenad från centrum. Eller ta tunnelbana eller spårvagn dit.  Ligger vid en stor härlig park. Så att bara promenera runt i grönskan och ta med sig en picnickkorg är ett alternativ om man inte vill åka massa roliga saker. 

Det är inget inträde. Utan man betalar bara om man vill åka något. Det kostar ca 30kr att åka tex en av bergochdalbanorna. 

Nöjesfältet är världens äldsta nöjesfält och är öppet 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan 365 dagar om Året. Alla attraktioner är givetvis inte alltid öppna. Men att bara gå runt och titta är oxå ett nöje.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)